Workshopit & ryhmät

Unelmista totta! -workshop 21.8.2019

Aiotko sinäkin tehdä myöhemmin unelmistasi totta?

Ehkä jo ensi vuonna? Kun on enemmän rahaa? Kun nykyinen stressaava elämänvaihe on ohi?

Entä jos nämä ehdot ei toteudu, mitä jos aika valuu käsistä, rahaa ei ole koskaan tarpeeksi ja stressaavat vaiheet seuraa toisiaan? Entä jos ainoa oikea aika on NYT?

Kolmetuntisen workshopin aikana, kolmen positiivisen psykologian asiantuntijan johdolla:

– Uskallat unelmoida vapaasti
– Rohkaistut laajentamaan perspektiiviäsi
– Kirkastat unelmista konkreettisia tavoitteita
– Opit uudenlaisen ajattelun ja tekemisen mallin, joka mahdollistaa aikaansaamisen
– Saat työkaluja, joilla voit muuttaa mahdottoman mahdolliseksi myös jatkossa
– Inspiroidut innostavassa seurassa

Jos et tiedä minne olet menossa, et valitettavasti pääse perille. Kuvittele, että astuisit taksiin, ja antaisit ohjeet vaikka tähän tapaan: haluaisin mennä suunnilleen pohjoiseen päin. Esimerkki vaikuttaa aivan absurdilta, eikö? Eihän kukaan noin sanoisi?
On kuitenkin tutkittu, että vain noin 20% ihmisistä on asettanut selkeitä tavoitteita elämälleen. Suunnittelemme häitä, lomia, työprojekteja, mutta emme elämäämme. Nyt voit muuttaa asian!

Paikkoja workshopiin on rajallinen määrä ja se on toistaiseksi ainoa laatuaan. Ilmoittaudu siis ennen kuin on liian myöhäistä!
Ilmoittautuminen viimeistään 15.7. lomakkeella: https://forms.gle/2BAKdoyZZXU8LtMV9

Workshop hinta: 55€
Workshop laskutetaan etukäteen. Workshopin järjestää yhteistyössä Satu Pihlaja, Sirpa Hopiavuori ja Meri-Tuuli Hirvonen.

Lisätiedot Facebook-tapahtumassa.

Tee sitä kuka olet -retriitti Raaseporissa 6.-8.9.2019

Käsi ylös, jos olet joskus toiminut näin:

Elokuussa lomien jälkeen täytät kalenterin harrastuksilla, opiskeluilla, projekteilla, lukupiireillä, kursseilla ja sitten marras-joulukuussa kiroilet kun kalenteri tuli liian täyteen. Jälleen kerran.

”Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia.” Sanoi jo Einstein, mutta silti me toimitaan liian usein näin.

Nyt on mahdollisuus tehdä radikaali muutos, josta voi seurata radikaaleja positiivisia vaikutuksia, kuten uupumukselta välttyminen, motivaation nousu, aivan uudet ideat, selkeys, rauhallinen ja toiveikas olo.
(Tai sun elämän tarkoituksen selkiytyminen.)

Uusi toimintatapa tulee tässä:

Entä jos hiljentyisitkin jo ennen kiirettä ja stressitilaa pohtimaan, mikä oikeasti on itsellesi merkityksellistä ja suunnittelisit loppuvuoden tekemiset sen perusteella?

“Tee sitä kuka olet”-retriitin teemana on oman elämän merkitys ja tarkoitus. Jotta pääset mielen tuottaman älämölön tuolle puolen, kuuntelemaan itseäsi, olemme hiljaisuudessa perjantai-illasta sunnuntai-aamuun. Omien ajatusten ja tarpeiden kuulemista tukee ohjatut pohdintatehtävät, mielikuvaharjoitukset, rentoutusharjoitukset ja valmentavat keskustelut retriitin ohjaajan kanssa.

Retriitin aikana pohdit, mitä Tee sitä kuka olet juuri sinulle tarkoittaa. HUOM! Paikkoja on järjellä vain kaksi! Laita sähköpostia mahdollisimman pian osoitteeseen: Merituuli@nowhere.fi, niin lähetän sinulle retriittiohjelman ja maksutiedot. Vastaan mielelläni kysymyksiin.

Retriittimaksu 279€ sisältää:

● Kahden yön majoituksen Dönsby B&B:ssä jaetuissa 2/3/4 hh huoneessa (ovh.
● Aamiaisen, lounaan, illallisen ja iltapalan (välipalaa on mahdollista laittaa itse)
● Retriitin ohjelman (kts. yllä)
● Henkilökohtaisen valmennushetken (45 min.) ohjaajan kanssa (ovh. 65€)
● Harjoituskirjasen

Hintaan ei sisälly: Kuljetukset (kts. Alla saapumisohjeet).
Ilmoittautuminen ja tiedustelut:
Mahdollisimman pian: merituuli@nowhere.fi

Tämänkertainen retriitti on tarkoitettu vain naisille tai muunsukupuolisille. Lisätiedot retriitistä Facebook-tapahtumasivulla.

ura_banner_eggs

Ura-ajattelu uusiksi 19.-20.9.2019

SUUNTA HUKASSA?

Harkitsetko alan vaihtoa, uudelleen kouluttautumista tai muutosta työtehtäviisi? Tuntuuko siltä ettet ole ihan varma mitä ydinosaamisesi on ja missä sitä voisi hyödyntää? Vai opiskeletko kenties alaa josta ei valmistu suoraan ”valmiiseen ammattiin”?

Jos vastasit kyllä johonkin näistä, tai haluat vain päivittää omaa näkemystäsi itsestäsi osaajana ja työntekijänä, tämä kurssi on sinulle! Kaksipäiväisessä koulutuksessa käymme läpi omat vahvuutesi ja miten niitä voi hyödyntää käytännön työelämässä. Koulutus järjestetään pienryhmässä (max. 10 henkilöä) kauniissa ja intiimissä Terra F. koulutustilassa Helsingin keskustassa. Saat kurssilta mukaasi myös materiaalia ja työkirjasen pohdintojen jatkamiseksi kotona.

Kurssin ohjaavat Meri-Tuuli Hirvonen (yrittäjä, valmentaja ja sosiaalipsykologi) ja Hanna-Maija Pääkkönen (taiteellinen johtaja, yrittäjä ja filosofian tohtori). Lähestymme teemaa ohjaajien alustusten, erilaisten harjoitteiden ja ryhmäkeskustelujen kautta. Vaikka tapahtuma virallisesti päättyy klo 20.30, olet tervetullut jäämään juttelemaan ja esittämään kysymyksiä.

MITÄ, MISSÄ JA MILLOIN?

To –Pe 19.9.2019-20.9.2019 klo 18-20.30, Terra F, Pursimiehenkatu 22 A, Helsinki

To 19.9.2019 Vahvuudet esiin

Tiesitkö, että vain 30% ihmisistä osaa nimetä omat vahvuutensa? Omien vahvuuksien tunteminen, niiden kehittäminen ja niiden pohjalta toimiminen ovat avainasemassa, kun haluat menestyä ja voida aidosti hyvin.

Koulutuksen jälkeen:

– Ymmärrät, miksi vahvuuksien tiedostaminen on tärkeää kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillesi
– Olet selvillä vahvuuksistasi, ja kuinka niitä voi ja kannattaa käyttää. Osaat bongata muiden vahvuuksia paremmin, mikä tekee yhteistyöstä tehokkaampaa ja mukavampaa
– Sinulla on työkaluja jatkaa kohti sinulle aidosti merkityksellistä suuntaa, työelämässä ja elämässä.

Pe 20.9.2019 Oma osaaminen ja vahvuudet käytännön työelämässä

Tuntuuko oman osaamisen hahmottaminen tai siitä muille kertominen hankalalta? Meillä kaikilla on osaamista ja taitoja, joita emme aina itse edes ole tulleet ajatelleeksi, joiden näkyväksi tekemiseen itsekukin tarvitsee joskus hieman apua.

Koulutuksen jälkeen:

– Hahmotat paremmin miten omia vahvuuksiaan voi hyödyntää käytännön työelämässä. Koulutuksen aikana teemme osaamisen ja vahvuuksien käytännön kartoituksen.
– Tiedät mitä on substanssiosaaminen ja miten se eroaa kompetenssista, sekä miksi nämä kannattaa eritellä toisistaan CVssä.
– Sinulla on selkeämpi kuva siitä mitä uralla eteneminen tarkoittaa sinulle ja ketä varten sitä teet (tai olet tekemättä).
– Tiedostat paremmin millaisessa ympäristössä omat vahvuutesi ja osaamisesi korostuvat, ja miten voit muuttaa omaa työympäristöäsi.

Kurssi sisältää: 5h ohjattua koulutusta kahden ohjaajan voimin, kurssilla käytettävät työskentelymateriaalit sekä workbookin jonka avulla voit syventää kurssilla esiin tulleita teemoja kotona. Kurssille mahtuu mukaan max. 10 henkeä.

HINTA: early bird hinta 15.8.19 asti 70e / hlö, 15.8.19 jälkeen 80e / hlö
Korkeakoulu-opiskelijoille alennus 10% alekoodilla OPISKELIJA

Huomioithan että ilmoittautuminen on sitova. Teemme veloituksettomia peruutuksia vain sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Muissa tapauksissa voit siirtää paikkasi toiselle henkilölle.

Varaa paikkasi täältä: https://holvi.com/shop/bubblinmoves/product/c6440d6c23a9b7c6b53952a12610961d

Kysymykset/murheet/ehdotukset: merituuli@nowhere.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää ohjaajista:

Meri-Tuuli Hirvonen / NOWhere www.nowhere.fi

Moi, olen Meri-Tuuli. Olen kaikenlaista, mutta aiheeseen liittyen valitsisin tittelit yrittäjä, valmentaja, sosiaalipsykologi ja tanssitaiteilija. Haaveammattini olisi ehkä jokapaikan konsultti. Valmistuin valtiotieteellisestä tiedekunnasta sosiaalipsykologiksi. Tiedätkö sinä, mitä sosiaalipsykologit tekee työkseen? Et? En minäkään.

Opiskelin alaa, koska ihmismielen sosiaalinen muotoutuminen ja ihmisten välinen vuorovaikutus kiinnosti ja kiinnostaa edelleen valtavasti. Tein jonkin aikaa töitä monikulttuurisuustutkimuksen parissa yliopistolla, kunnes huomasin olevani tanssikoulun johtaja. Vuosiin en nähnyt yhteyttä koulutukseni ja työni välillä – kannoin syyllisyyttä muun muassa akateemisen koulutukseni “heittämisestä hukkaan”.

Kun muutostarve kävi väistämättömäksi, aloitin jatko-opinnot ja perustin valmennusyrityksen – tällä kertaa mielen valmennuksen alalle. Näpyttelen tätä tekstiä tilassa, josta aion rakentaa feministisen kohtaamispaikan naisille. Tällä hetkellä näen selkeästi, kuinka yhteiskuntatieteellinen koulutukseni ja sosiaalipsykologian, kulttuurintutkimuksen ja antropologian opinnot sekä ennen kaikkea omat ydinvahvuuteni: sosiaalinen älykkyys, innokkuus, luovuus, huumori ja arviointikyky ovat vieneet minua kohti näitä urakäänteitä, jotka eivät ehkä olleet kaikkein perinteisempiä valintoja. En lupaa valaistumista hetkessä, mutta suosittelen ehdottomasti tarttumaan tilaisuuteen tarkastella uusista näkökulmista toiveitasi, vahvuuksiasi ja historiaasi – ja uskaltautua uuteen! Kuten viisas mietelause toteaa: “On hulluutta tehdä samaa asiaa ja toivoa erilaista lopputulosta”.

Hanna-Maija Pääkkönen / Monday My Love www.mondaymylove.com

Moi, olen Hanna-Maija, tanssitaiteilija, taiteellinen johtaja, yrittäjä ja filosofian tohtori. Olen myös herkästi innostuva tekijä ja toteuttaja, joka uskoo vahvasti inspiraation voimaan ja moniosaamiseen vahvuutena. Olen itse luonut urani aikalailla periaatteella “only dead fish go with the flow”. Monet uraani ja opintoihini liittyvistä päätöksistä eivät ole olleet niitä kaikkein perinteisimpiä ja olen tottunut vastaamaan kysymykseen: miten sä teet tollaista kun oot kuitenkin opiskellut ihan muuta?

Olen työurani aikana työskennellyt tanssi alan lisäksi muun muassa freelance toimittajana, luennoinut kansainvälisissä konferenseissa ja yliopiston kursseilla ja tuottanut hyväntekeväisyystapahtumia. Olen myös mentoroinut graduntekijöitä sekä uransa alussa olevia tanssinopettajia. Näiden ohessa olen tehnyt myös sisällöntuotantoa yrityksille, ehkä erikoisimpana esimerkkinä pääkaupunkiseudulla toimivalle pienpanimolle ideoimani oluen kanssa yhteen sopivaan ruokaan liittyvä blogi (en muuten itse edes juo olutta).

Monet näistä töistä eivät asetu suoraan akateemisen tutkintoni alle. Olen valmistunut filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistosta alue- ja kulttuurintutkimuksen alalta, joka tarjoaa monitahoista osaamista, mutta ei selkeää ammattia. Tällä hetkellä omistan tanssikoulun, jossa lisäkseni opettaa neljä opettajaa, työskentelen poikkitaiteellisen tanssiproduktion taiteellisena johtajana ja järjestän työelämäkursseja ja suunnittelen koulutusmateriaaleja sekä muuta sisältöä Monday My Love yritykseni kautta. Ydinosaamistani on laajojen kokonaisuuksien hallinta ja osaamisen ja vahvuuksien tuominen näkyviksi käytännössä: autan sinua katsomaan omaa työtäsi ja taitojasi uudesta näkökulmasta sekä purkamaan jo keräämäsi kokemuksen selkeiksi kokonaisuuksiksi, jolloin hahmotat paremmin mitä osaat ja mihin kaikkeen voit osaamistasi hyödyntää.

Palautteita workshopeista:

”Huippuunsa hiotut harjoitukset ja lämmin läsnäolo teki vaikutuksen. Valmiita vastauksia ei saanut, mutta apua ja oikeita kysymyksiä sitäkin enemmän. Stressisunnuntai antoi allekirjoittaneelle eväitä pitkäksi aikaa ja käynnisti matkan minuuteen joka tekisi itse kullekin hyvää! Meri-Tuuli on valmentanut ihmisiä vuosikausia tanssin parissa – nykyään koulii mieltä sekä sielua samalla pieteetillä ja empatialla. Suuri suositus!”

-Anni Leiponen

”Osallistuin 2.12.2018 stressisunnuntain workshopiin. Paikka itsessään oli jo ihanan rento ja rauhoittava. Päivä ylitti odotukset ja antoi ehdottomasti eväitä itselle. Ohjaaja osasi hommansa; piti tunnelmaa yllä, oli kannustava, hauska ja asiantunteva. Voin ehdottomasti suositella ryhmiä tai vastaavaa vaikka yksilöohjauksena.”

-Virpi Armel

”Osallistuin Olen valmis! workshoppiin. Kaksituntinen sujui siivillä innostavan ja ammattitaitoisen ohjaajan vetämänä. Lopun rentoutus/tulevaisuuden suunnittelu peiton alla kruunasi illan. Suosittelen!

-Ulpu Puhakka, Ulpustudio

”Taas niin superhyödyllistä kun joku sanoo asioita ääneen. Ja niitä järkeviä, tärkeitä, siitä valtavasta tietomassasta poimittuja oleellisia asioita. Tietoa on niin paljon saatavilla (ja itelläkin), mutta se aina häviää sinne taka-alalle, unohtuu, tai on välillä hankala hahmottaa mikä on oleellista ja hyödyllistä oikeesti. Ja edelleen, konkreettiset vinkit on niin hyviä. Erityisesti nää mitä tänään oli tarjolla.”

”Workshop antoi paljon työkaluja ja ajattelun aihetta. Varsinainen työ on jokaisen tehtävä itsensä kanssa, mutta workshopin henki toi fiiliksen, että nämä on mahdollisia asioita.”

”Mahtava inspo- ja infosessio yhdistettynä syvään rentoutukseen. Täydellinen nollaus.”

”Workshop auttoi konkretisoimaan omia mielessä pyöriviä asioita, antoi työkaluja oman pään huoltoon. Muistin pitkästä aikaa kuinka hyvältä tuntuu olla ja hengittää. Jäi hyvällä tavalla sellanen olo, että ”milloin on jatkokurssi?” Ihanaa olla ryhmässä, missä huomaa, että näitä asioita pyörittelee muutkin mielessään. Armollisuus itseä kohtaan on tällä hetkellä workshopin jälkeen hyvä.”

”Konkreettinen työkalupakki, millä voi aloittaa uudesta näkövinkkelistä päänhuoltoa. Informaatio oli hyvin jäsenneltyä ja omaa pohdintaa herättävät kysymykset tarpeeksi selkeitä. Ja ehdottomasti hyödyllisintä jälleen tajuta, että on ok olla itsensä kanssa ulalla, vaikka tietäisikin kuinka hyvin miten kannattaisi toimia.”

”Erittäin kova- jokaisen kannattaisi tutustua omaan päähän- ajatuksiin, ajatusmalleihin ja tapoihin. On myös todella terveellistä kuulla muiden ajatuksia samoista jutuista mitä itse päässään pyörittelee.”

”Suosittelisin! Niille, jotka miettivät asioita ensimmäisiä kertoja ja niille, jotka jo ovat niitä pidemmälle miettineet. Merkulta saa hyvin uusia ajatuksia ja lähestymistapoja omiin ajatuksiin.”

”Jokaisen pitäisi saada mahdollisuus pysähtyä ja miettiä näitä juttuja ja omaa hyvinvointia.”

Palautteita Irtiotto kotisohvalla-valmennuksesta:

Olen kärsinyt jo pitkään ahdistuksesta, joka vaikuttaa kaikkeen tekemiseeni. Valmennus auttoi minua löytämään ahdistuksen takaa syitä, mikä taas auttaa ymmärtämään paremmin toimintaani ja toivottavasti muuttamaan toimintaani ja ajattelumallejani.

Tuntuu, että joka viikko sain jonkun ahaa-elämyksen.  Olin aivan lukossa henkisesti ennen valmennuksen alkua. Olin lukenut pari opusta aiemmin, mutta ne olivat lähinnä lisänneet ahdistusta, koska minusta tuntui, etten voi koskaan päästä irti ”hulluuksistani”. Olin alkanut ymmärtää, mikä kaikki minussa on vikana, mutta minulla ei ollut mitään keinoja päästä niistä eroon. Valmennus toi minulle uskoa itseeni ja siihen, että prosessi on mahdollinen. Nyt siis tuntuu siltä, että voin ryhtyä kehittämään itseäni ja minä en ole tuomittu ikiajoiksi toistamaan samoja ongelmia.

Ilman valmennusta en olisi varmasti lähtenyt tavoittelemaan juuri minulle mielekkäitä asioita vaan jumittaisin edelleen peloissani. Valmennuksen myötä kasvoi rohkeuden lisäksi itsetuntemus ja itsemyötätunto. Voin suosittella valmennusta ihan kaikkiin elämäntilanteisiin tuomaan selkeyttä, konkreettisia työkaluja mielelle sekä tyyneyttä ratkaisutilanteisiin. Luotan Meri-Tuulin ammattitaitoon 100 %

Sain selkeyttä elämääni, tunteisiini, mitä haluan, työn vaihtamiseen apukeinoja..

Sain työkaluja stressin käsittelyyn, pääasioiden avaamiseen ja itseni rehellisempään kohtaamiseen.

Valmennuksen kaari oli loistava ja tuntui että oma sisäinen muutos tapahtui aika paljon sen mukaan: aloitus aktiivisella pysähtymisellä ja jatko syvemmällä pohdiskelulla samalla kun on työstänyt ihan käytännön asioita ja toimintamalleja.

Valmennus ainakin auttoi eväitä käsitellä voimakkaita avuttomuuden tunteita, jotka usein aktivoituu turhaan aikaisempien kokemusten vuoksi. Sain myös apua epäonnistumisen tunteen käsittelyyn.

Valmennuksen avulla olen myös löytänyt jonkunlaisen suunnan ja ainakin saanut uskoa siihen, että omaa elämää voi hallita jos vaan ymmärtää miten. Valmennuksen kautta olen onnistunut kehittämään etäisyyttä minun ajatuksiin ja tutkia niitä kriittisesti hellällä tavalla. Hallitsen ahdistukseni paremmin. Osaan paremmin pysähtyä ja itse rauhoittaa itseäni. Kiitos valmennuksen olen itselleni parempi ystävä.

Aloin kyseenalaistamaan enemmän mielessä usein toistuvia keloja (epäonnistuminen) ja purkamaan niitä osiin.

Yksi iso oivallus oli miten paljon kuka olen on linkitetty minun arvoihin.  Wow, kiitos siitä. Se selittää niin monta asiaa. Itsensä priorisoiminen ja harjoitukset jotka tuo esiin omat toiveet, haaveet ja rajat olivat hyvin tärkeitä. Olen kauan tuntenut että en kuule oma sisäistä ääntäni vaikka intuitioni on varmaan aina ollut läsnä. Olen kokenut hyödylliseksi pohtimaan vahvuuksiani ja heikkouksiani ja miten ne linkittyy toisiinsa. Niiden avulla olen pohtinut identiteettiäni ja mistä se rakentuu ja mitkä kipukohdat löytyy jotka olisi vielä hyvää työstää.

Tunnelukkojen käsittelyyn sain apua. Sain myös perspektiiviä asioihin tai oikeastaan ottamaan perspektiiviä asioihin.

Tällä hetkellä ainakin luulen osaavani toimia paremmin tilanteessa jossa olotilani on selittämättömän kurja/ahdistunut ja elämänhallinnasta ei tietoakaan. Valmennuksessa sain koottua itselleni listan asioista mitä sillä hetkellä voisin miettiä ja tehdä, jotta  helpottaisi. Ja tämä on siis juurikin asia jota valmennuksesta lähdin hakemaan.

Vahvuuksien merkityksen ymmärrys oli parasta. Tajusin että niillä nimenomaan olisi suuri merkitys mun hyvinvointini kannalta ja se että en tähänastisessa elämässäni ole keskittynyt niin selittää aika paljon juttuja jotka menneet niin kuin ovat menneet.

Itsetuntemus sai tietyt ”raamit” tai nimet, joiden kautta näkee omia heikkouksia, joita voi muuttaa.

Tuntui että ymmärrät ja näet kokonaisvaltaisesti ne haasteet joiden parissa meistä niin moni tuskailee ja valmennuksessa huomasi että näin todella on ja sun kanssa pystyy käymään läpi, käsittelemään ja kehittelemään työkaluja vaikka mihin ongelmiin.

Kiitos ihan tosi paljon Irtiotosta ja kaikesta sulle Meri-Tuuli! Tämä oli paitsi antoisaa, valaisevaa ja vähän rankkaakin (joillakin tapaamiskerroilla tai kun jotain asioita pohti itsekseen), niin aina myös todella hauskaa. Jotenkin aina nautin suuresti siitä rennosta ja humoristisesta otteesta jolla asioita käytiin läpi. 🙂

Sinun seurassa on helppo tuntea olonsa turvalliseksi ja kokea tulleensa nähdyksi. Kaikille tekisi varmaan hyvää pysähtyä, harjoitella rentoutumista, pohtia omaa suorittamista ja jakaa sitä tuskaa mitä on olla ihminen meidän yhteiskunnassa. Lempeyttä omaa itsensä kohti on pakko harjoitella koska harvoille se tulee itsestään.

no matter where you go, there you are..png

Mainokset