NOWHERESTÄ SANOTTUA

Palautteita valmennuksista:

Olen kärsinyt jo pitkään ahdistuksesta, joka vaikuttaa kaikkeen tekemiseeni. Valmennus auttoi minua löytämään ahdistuksen takaa syitä, mikä taas auttaa ymmärtämään paremmin toimintaani ja toivottavasti muuttamaan toimintaani ja ajattelumallejani.

Tuntuu, että joka viikko sain jonkun ahaa-elämyksen.  Olin aivan lukossa henkisesti ennen valmennuksen alkua. Olin lukenut pari opusta aiemmin, mutta ne olivat lähinnä lisänneet ahdistusta, koska minusta tuntui, etten voi koskaan päästä irti ”hulluuksistani”. Olin alkanut ymmärtää, mikä kaikki minussa on vikana, mutta minulla ei ollut mitään keinoja päästä niistä eroon. Valmennus toi minulle uskoa itseeni ja siihen, että prosessi on mahdollinen. Nyt siis tuntuu siltä, että voin ryhtyä kehittämään itseäni ja minä en ole tuomittu ikiajoiksi toistamaan samoja ongelmia.

Ilman valmennusta en olisi varmasti lähtenyt tavoittelemaan juuri minulle mielekkäitä asioita vaan jumittaisin edelleen peloissani. Valmennuksen myötä kasvoi rohkeuden lisäksi itsetuntemus ja itsemyötätunto. Voin suosittella valmennusta ihan kaikkiin elämäntilanteisiin tuomaan selkeyttä, konkreettisia työkaluja mielelle sekä tyyneyttä ratkaisutilanteisiin. Luotan Meri-Tuulin ammattitaitoon 100 %

Sain selkeyttä elämääni, tunteisiini, mitä haluan, työn vaihtamiseen apukeinoja..

Sain työkaluja stressin käsittelyyn, pääasioiden avaamiseen ja itseni rehellisempään kohtaamiseen.

Valmennuksen kaari oli loistava ja tuntui että oma sisäinen muutos tapahtui aika paljon sen mukaan: aloitus aktiivisella pysähtymisellä ja jatko syvemmällä pohdiskelulla samalla kun on työstänyt ihan käytännön asioita ja toimintamalleja.

Valmennus ainakin auttoi eväitä käsitellä voimakkaita avuttomuuden tunteita, jotka usein aktivoituu turhaan aikaisempien kokemusten vuoksi. Sain myös apua epäonnistumisen tunteen käsittelyyn.

Valmennuksen avulla olen myös löytänyt jonkunlaisen suunnan ja ainakin saanut uskoa siihen, että omaa elämää voi hallita jos vaan ymmärtää miten. Valmennuksen kautta olen onnistunut kehittämään etäisyyttä minun ajatuksiin ja tutkia niitä kriittisesti hellällä tavalla. Hallitsen ahdistukseni paremmin. Osaan paremmin pysähtyä ja itse rauhoittaa itseäni. Kiitos valmennuksen olen itselleni parempi ystävä.

Aloin kyseenalaistamaan enemmän mielessä usein toistuvia keloja (epäonnistuminen) ja purkamaan niitä osiin.

Yksi iso oivallus oli miten paljon kuka olen on linkitetty minun arvoihin.  Wow, kiitos siitä. Se selittää niin monta asiaa. Itsensä priorisoiminen ja harjoitukset jotka tuo esiin omat toiveet, haaveet ja rajat olivat hyvin tärkeitä. Olen kauan tuntenut että en kuule oma sisäistä ääntäni vaikka intuitioni on varmaan aina ollut läsnä. Olen kokenut hyödylliseksi pohtimaan vahvuuksiani ja heikkouksiani ja miten ne linkittyy toisiinsa. Niiden avulla olen pohtinut identiteettiäni ja mistä se rakentuu ja mitkä kipukohdat löytyy jotka olisi vielä hyvää työstää.

Tunnelukkojen käsittelyyn sain apua. Sain myös perspektiiviä asioihin tai oikeastaan ottamaan perspektiiviä asioihin.

Tällä hetkellä ainakin luulen osaavani toimia paremmin tilanteessa jossa olotilani on selittämättömän kurja/ahdistunut ja elämänhallinnasta ei tietoakaan. Valmennuksessa sain koottua itselleni listan asioista mitä sillä hetkellä voisin miettiä ja tehdä, jotta  helpottaisi. Ja tämä on siis juurikin asia jota valmennuksesta lähdin hakemaan.

Vahvuuksien merkityksen ymmärrys oli parasta. Tajusin että niillä nimenomaan olisi suuri merkitys mun hyvinvointini kannalta ja se että en tähänastisessa elämässäni ole keskittynyt niin selittää aika paljon juttuja jotka menneet niin kuin ovat menneet.

Tuntui että ymmärrät ja näet kokonaisvaltaisesti ne haasteet joiden parissa meistä niin moni tuskailee ja valmennuksessa huomasi että näin todella on ja sun kanssa pystyy käymään läpi, käsittelemään ja kehittelemään työkaluja vaikka mihin ongelmiin.

Kiitos ihan tosi paljon Irtiotosta ja kaikesta sulle Meri-Tuuli! Tämä oli paitsi antoisaa, valaisevaa ja vähän rankkaakin (joillakin tapaamiskerroilla tai kun jotain asioita pohti itsekseen), niin aina myös todella hauskaa. Jotenkin aina nautin suuresti siitä rennosta ja humoristisesta otteesta jolla asioita käytiin läpi.

Sinun seurassa on helppo tuntea olonsa turvalliseksi ja kokea tulleensa nähdyksi. Kaikille tekisi varmaan hyvää pysähtyä, harjoitella rentoutumista, pohtia omaa suorittamista ja jakaa sitä tuskaa mitä on olla ihminen meidän yhteiskunnassa. Lempeyttä omaa itsensä kohti on pakko harjoitella koska harvoille se tulee itsestään.

Palautteita podcasteista:

Kiitos kahden hyvän ystävän tuen sekä sun podcastin, jota kuunnellessa mut valtasi keveys ja valo, usko siihen että tää ei ollu vielä tässä. Tajusin että mä riitän kuitenkin ja mulla on kaikki tarvittavat välineet kauhoa itseni pois paskasta. Podcastissa tuli uutta asiaa, mutta myös paljon asiaa jotka jo tiesin, mutta tarvitsin niistä muistutuksen. Ja sä esitit asiat just oikeanlaisessa paketissa, lämpöön ja inhimillisyyteen käärittynä. Kiitos siis tuhannesti ajatuksistasi! Olet selvästi juuri oikea tyyppi puhumaan näistä asioista.

Heippa! Ostin sun päänhuolto podcast ohjelman ja ensimmäisen osan jo kahdesti kuunnelleena, voin sanoa, että onpa mahtava setti. Täyttä asiaa ja tällaiselle burn out toipujalle todella tarpeen. En malta odottaa, että saan kuunnella loputkin. Kiitos tuhannesti!

Tykkäsin tosi paljon näistä podcasteista. Niissä yhdistyy nerokkaalla
tavalla tutkimuskirjallisuus ja sun omat esimerkit arkielämästä.
Lisäksi sun ääntä on tosi miellyttävä kuunnella, ja rauhallinen
puhetahti jo itsessään auttaa laskemaan stressisykkeitä. Sain paljon
uusia oivalluksia. Mielelläni kuulisin näitä myöhemmin lisääkin!

Toi demo oli ihan superhyvä ja herätteli kyl todellisuuteen! Olen unelmaurallani 46 vuotiaana mutta aina voi tarkistaa suuntaa ja kurssia…tuli itku ja nauru ja lopuksi mielettömän tasanen olo. ♡

Tää on niin priimaa❤ Itku tuli ja kolahti tässä elämäntilanteessa. Tuli olo että on nyt tehtävä itselle ja elämälle jotain ja ottaa siitä niskalenkki!! Kiitos!

Palautteita workshopeista:

”Huippuunsa hiotut harjoitukset ja lämmin läsnäolo teki vaikutuksen. Valmiita vastauksia ei saanut, mutta apua ja oikeita kysymyksiä sitäkin enemmän. Stressisunnuntai antoi allekirjoittaneelle eväitä pitkäksi aikaa ja käynnisti matkan minuuteen joka tekisi itse kullekin hyvää! Meri-Tuuli on valmentanut ihmisiä vuosikausia tanssin parissa – nykyään koulii mieltä sekä sielua samalla pieteetillä ja empatialla. Suuri suositus!”

-Anni Leiponen

”Osallistuin 2.12.2018 stressisunnuntain workshopiin. Paikka itsessään oli jo ihanan rento ja rauhoittava. Päivä ylitti odotukset ja antoi ehdottomasti eväitä itselle. Ohjaaja osasi hommansa; piti tunnelmaa yllä, oli kannustava, hauska ja asiantunteva. Voin ehdottomasti suositella ryhmiä tai vastaavaa vaikka yksilöohjauksena.”

-Virpi Armel

”Osallistuin Olen valmis! workshoppiin. Kaksituntinen sujui siivillä innostavan ja ammattitaitoisen ohjaajan vetämänä. Lopun rentoutus/tulevaisuuden suunnittelu peiton alla kruunasi illan. Suosittelen!

-Ulpu Puhakka, Ulpustudio

”Taas niin superhyödyllistä kun joku sanoo asioita ääneen. Ja niitä järkeviä, tärkeitä, siitä valtavasta tietomassasta poimittuja oleellisia asioita. Tietoa on niin paljon saatavilla (ja itelläkin), mutta se aina häviää sinne taka-alalle, unohtuu, tai on välillä hankala hahmottaa mikä on oleellista ja hyödyllistä oikeesti. Ja edelleen, konkreettiset vinkit on niin hyviä. Erityisesti nää mitä tänään oli tarjolla.”

 

”Workshop antoi paljon työkaluja ja ajattelun aihetta. Varsinainen työ on jokaisen tehtävä itsensä kanssa, mutta workshopin henki toi fiiliksen, että nämä on mahdollisia asioita.”

”Mahtava inspo- ja infosessio yhdistettynä syvään rentoutukseen. Täydellinen nollaus.”

”Workshop auttoi konkretisoimaan omia mielessä pyöriviä asioita, antoi työkaluja oman pään huoltoon. Muistin pitkästä aikaa kuinka hyvältä tuntuu olla ja hengittää. Jäi hyvällä tavalla sellanen olo, että ”milloin on jatkokurssi?” Ihanaa olla ryhmässä, missä huomaa, että näitä asioita pyörittelee muutkin mielessään. Armollisuus itseä kohtaan on tällä hetkellä workshopin jälkeen hyvä.”

”Konkreettinen työkalupakki, millä voi aloittaa uudesta näkövinkkelistä päänhuoltoa. Informaatio oli hyvin jäsenneltyä ja omaa pohdintaa herättävät kysymykset tarpeeksi selkeitä. Ja ehdottomasti hyödyllisintä jälleen tajuta, että on ok olla itsensä kanssa ulalla, vaikka tietäisikin kuinka hyvin miten kannattaisi toimia.”

”Erittäin kova- jokaisen kannattaisi tutustua omaan päähän- ajatuksiin, ajatusmalleihin ja tapoihin. On myös todella terveellistä kuulla muiden ajatuksia samoista jutuista mitä itse päässään pyörittelee.”

”Suosittelisin! Niille, jotka miettivät asioita ensimmäisiä kertoja ja niille, jotka jo ovat niitä pidemmälle miettineet. Merkulta saa hyvin uusia ajatuksia ja lähestymistapoja omiin ajatuksiin.”

”Jokaisen pitäisi saada mahdollisuus pysähtyä ja miettiä näitä juttuja ja omaa hyvinvointia.”