Meri-Tuuli

_MG_0289

Sosiaalipsykologi (vtm), Positive Psychology Practitioner-opiskelija, tanssija/taitelija, joka on valmentanut naisia lämpimällä, rehellisellä ja humoristisella otteella yli 10 vuoden ajan. 

Olen myös toipuva perfektionisti ja suorittaja, joka on viime vuodet miettinut kysymystä:

MITÄ VOIN REALISTISESTI TEHDÄ JUURI NYT VOIDAKSENI HYVIN/ PAREMMIN/ KÄYTTÄÄKSENI TÄYDEN POTENTIAALINI/OLLAKSENI INNOSTUNUT ELÄMÄSTÄ/KOKEAKSENI MERKITYKSELLISYYTTÄ.

Suurin tajuaminen: Mitään ei ole pakko.

Suurin tajuaminen II: Kaikkea mihin pystyt, ei tarvitse tehdä.

Missioni on saada jokainen kohtaamani ihminen vakuutetuksi omasta potentiaalistaan ja rohkaista hänet toimimaan siitä käsin. Olen rehellinen, idearikas ja hassuttelua rakastava ihminen, joka pyrkii olemaan koskaan tekemättä mitään siksi koska “niin kuuluu tehdä”.

Miksi NOWHere?

Nopean toiminnan tyyppinä mulle on ollut sietämätön ajatus pysähtyä ja sietää keskeneräisyyttä. Siihen on pakottaneet vasta raskaudet, sairastelu ja masennus, ja kliseisesti, mutta totuudenmukaisesti, se on ollut karseinta ja parasta mitä on voinut tapahtua.

Tyytyminen vallitsevaan tilanteeseen tai sääntöjen noudattaminen periaatteen vuoksi on ollut mulle aina myrkkyä – en ole halunnut suostua siihen, että meidän olisi tyydyttävä siihen mitä meille “annetaan”, olosuhteiden, odotusten ja sääntöjen puolesta. Pienenä mua sanottiin Mutku-Merkuksi, koska kuulemma en ottanut mitään ohjeita vastaan sellaisenaan, vaan aloitin aina vastineen mut ku…Sama on jatkunut aikuisena, ja usein olen saanut kuulla olevani hankala, koska olen kyseenalaistanut vanhoja toimintatapoja ääneen. 

Uskon, että mikään ei ole mahdotonta, kaikkeen löytyy ratkaisu ja mitä vaan voi saavuttaa kun pistää tuulemaan!

Toimintaani on aina ohjannut uteliaisuus ja halu selvittää asiat perinpohjin. Onneksi en ole kiinnostunut ihan kaikesta, vaan lähinnä ihmisen toiminnasta, eritoten suhteessa toisiin ihmisiin. Siksi opiskelin sosiaalipsykologiksi ja aloitin tohtoriopinnot. En ole osannut iloita ikinä asioiden tutkailemisesta pelkästään tutkimisen vuoksi, vaan oivallusten eteenpäin kertominen on mulle lähes yhtä tärkeää kun oivallus itse.

Tanssivalmentajana olin jatkuvasti tilanteissa, joissa keskustelujen fokus siirtyi tanssista muuhun elämään ja huomasin, miten tärkeää jokaisen olisi kropan lisäksi treenata ja huoltaa myös pään sisältöä.

Koen vahvuudekseni kyvyn hahmottaa kokonaisuuksia ja niputtaa asioita yhteen, panna ne loogiseen muotoon ja esittää ne innostavasti ja käytännönläheisesti. Välillä jopa maustettuna ok huumorilla. Olen realistinen optimisti – en kieltää paskan ja kuran olemassaoloa elämässä, kohdata vaikeudet ja ilot rehellisesti ja puhua niistä suoraan, ja samalla jumpata mieltä ohjaamaan huomio kohti hyvää ja kiinnostavaa.  

Missioni on jakaa työkaluja ja ajatuksia siitä, miten jokainen voisi, niissä olosuhteissa kun on, huomata mahdollisuutensa kyseenalaistaa ja muuttaa ajatusmallejaan ja sitä kautta toimintaansa, jotta elämä tuntuisi merkityksellisemmältä.

Ja koska olen toiminnan nainen, tästä syntyi NOWHere.

Jos lukemasti, kuulemasi ja näkemäsi miellyttää, kerro se mulle ja ilahdutat mua iäksi!

Jos tämä kaikki miellyttää, kerro se kavereille ja saatat olla jollekin kuin pieni hiiri Walt Disneylle, joka sanoi:

Minun kohdallani kaikki alkoi pienestä hiirestä

Minusta sanottua:

Meri-Tuuli on lempeä, vahva, selkeä ja hauska kartturi oman kartan selkeyttämisessä. Kartalla tarkoitan sitä maisemaa missä olet kulkenut ja mitä tietä olet valitsemassa. Se vaatii työtä, valmiutta, rohkeutta, herkkyyttä ja avoimuutta ja Meri-Tuuli pitää hellästi kompassia kädessä näyttäen karikot ja mahdollisuudet.

Sinun seurassa on helppo tuntea olonsa turvalliseksi ja kokea tulleensa nähdyksi. Kaikille tekisi varmaan hyvää pysähtyä, harjoitella rentoutumista, pohtia omaa suorittamista ja jakaa sitä tuskaa mitä on olla ihminen meidän yhteiskunnassa. Lempeyttä omaa itsensä kohti on pakko harjoitella koska harvoille se tulee itsestään.

Kiitos ihan tosi paljon Irtiotosta ja kaikesta sulle Meri-Tuuli! Tämä oli paitsi antoisaa, valaisevaa ja vähän rankkaakin (joillakin tapaamiskerroilla tai kun jotain asioita pohti itsekseen), niin aina myös todella hauskaa. Jotenkin aina nautin suuresti siitä rennosta ja humoristisesta otteesta jolla asioita käytiin läpi. 🙂

Henkilökohtaisissa tapaamisissa pääsi sitten työstämään niitä asioita, missä koki edelleen tarvetta vieläkin syvempään pohdintaan. Meri-Tuuli on erittäin ammattitaitoinen, kokenut ja lämmin valmentaja. Hänen seurassaan on helppo tuntea olonsa turvalliseksi. Uskon, että melkein kaikille tekisi hyvää pysähtyä, harjoitella rentoutumista, pohtia omaa suorittamista ja jakaa sitä tuskaa mitä on olla ihminen meidän yhteiskunnassa. Lempeyttä itseään kohtaan on vaan pakko harjoitella, harvoille se tulee itsestään. Suosittelen!”

Tuntui että ymmärrät ja näet kokonaisvaltaisesti ne haasteet joiden parissa meistä niin moni tuskailee ja valmennuksessa huomasi että näin todella on ja sun kanssa pystyy käymään läpi, käsittelemään ja kehittelemään työkaluja vaikka mihin ongelmiin.

 

Mainokset