Meri-Tuuli

_MG_0289

Meri-Tuuli Hirvonen, sosiaalipsykologi, positiivisen psykologian asiantuntija, merkityksellisyyden tutkija (tohtorikoulutettava) ja valmentaja.

Hei, olen Meri-Tuuli.

Tervetuloa muutokseen kohti vapaampaa, levollisempaa ja merkityksellisempää elämää!

Missioni on auttaa sinua näkemään mahdollisuutesi elää merkityksellistä elämää, riippumatta tämän hetkisestä tilanteestasi. Rohkaisen sinua kuuntelemaan itseäsi: mitä itse haluat elämältä, mistä innostut, mikä sinulle on tärkeintä? Ohjaan kysymyksin ja harjoituksin sinua kyseenalaistamaan sisäistettyjä normeja, pinttyneitä ajatusmalleja ja mielen esteitä, jotka saavat sinut suorittamaan, uupumaan ja tuntemaan merkityksettömyyttä.

Autan sinua ryhtymään toimeen kohti sisäisesti motivoivaa, oman näköistä ja innostavaa elämää.

Olen itse ex-perfektionisti ja supersuorittaja, ja näistä toimintatavoista rimpuilen irti varmasti loppuelämäni. Kuten niin monet muutkin, olen hakenut täydellisillä suorituksilla hyväksyntää, tavaroilla turvaa ja rakkautta. Elin sit-ku-elämää: ”Sit ku olen valmistunut, sit ku olen saanut tämän valmiiksi, voin levätä ja olla onnellinen”. Olen kontrolloinut kaikkea: miltä näytän, miltä koti näyttää, mitä tunteita ilmaisen, mitä syön, mitä ajattelen. Elämä oli täynnä, mutta samalla olo oli tyhjä. Tein intohimotyötäni ”vapaana” yrittäjänä, mutta uuvuin, koska yritin tehdä kaikille kaikkea, ja olennaiseen keskittyminen unohtui.

Olisi ihana kertoa, että toivuin parissa kuukaudessa, jonka aikana valaistuin ja sen pituinen se. Ihan näin homma ei kuitenkaan mennyt. Vuosien aikana etsin apua monista lähteistä, opiskelin, mietiskelin, kokeilin, luovuin paljosta ja ajauduin välillä takaisin vanhoihin tapoihin. Paraneminen mahdollisesti melkein koko elämän kestäneestä suorittamisesta ja riittämättömyyden tunteesta ei tapahdu sinullakaan hetkessä, mutta tänään kannattaa aloittaa!

Suurimman muutoksen voi kiteyttää seuraavan lauseen syvälliseen ymmärtämiseen:

Kaikkea, mitä voit, ei tarvitse tehdä.

Eli sen syvällinen ymmärtäminen, mikä todella on kaikkein tärkeintä elämässäni, kuka olen  ja sitten toimiminen tästä käsin. 

Prosessin voi aloittaa tässä ja nyt – alkaa karsia turhaa ja keskittyä olennaiseen ja näin saada selkeyttä elämään nopeasti.

Merkityksellisyydestä ja normipaineista, jotka saattavat olla osana tulevaisuusahdistusta, jota moni kokee, tuli myös väitöskirjani aihe. Suunnittelen parhaillaan interventiota, jolla pyritään lisäämään kokemusta oman elämän merkityksellisyydestä ja vähentämään merkityksettömyyteen liitettyä stressiä, ahdistusta ja masennusta.

Olen rehellinen, idearikas ja hassuttelua rakastava ihminen, joka pyrkii olemaan koskaan tekemättä mitään siksi koska “niin kuuluu tehdä”. Sanoisin, että olen realistinen optimisti – en kiellä ikävien asioiden olemassaoloa elämässä, haluan kohdata vaikeudet ja ilot rehellisesti ja puhua niistä suoraan, ja samalla jumpata mieltä ohjaamaan huomio kohti hyvää ja kiinnostavaa.  

Työskentelen kanssasi tieteen ja ihmisyyden minulle tarjoamin työkaluin, vahvalla intuitiolla ja vertaisena kohdaten. 

Minusta sanottua:

Meri-Tuuli on lempeä, vahva, selkeä ja hauska kartturi oman kartan selkeyttämisessä. Kartalla tarkoitan sitä maisemaa missä olet kulkenut ja mitä tietä olet valitsemassa. Se vaatii työtä, valmiutta, rohkeutta, herkkyyttä ja avoimuutta ja Meri-Tuuli pitää hellästi kompassia kädessä näyttäen karikot ja mahdollisuudet.

Sinun seurassa on helppo tuntea olonsa turvalliseksi ja kokea tulleensa nähdyksi. Kaikille tekisi varmaan hyvää pysähtyä, harjoitella rentoutumista, pohtia omaa suorittamista ja jakaa sitä tuskaa mitä on olla ihminen meidän yhteiskunnassa. Lempeyttä omaa itsensä kohti on pakko harjoitella koska harvoille se tulee itsestään.

Kiitos ihan tosi paljon Irtiotosta ja kaikesta sulle Meri-Tuuli! Tämä oli paitsi antoisaa, valaisevaa ja vähän rankkaakin (joillakin tapaamiskerroilla tai kun jotain asioita pohti itsekseen), niin aina myös todella hauskaa. Jotenkin aina nautin suuresti siitä rennosta ja humoristisesta otteesta jolla asioita käytiin läpi. 🙂

Henkilökohtaisissa tapaamisissa pääsi sitten työstämään niitä asioita, missä koki edelleen tarvetta vieläkin syvempään pohdintaan. Meri-Tuuli on erittäin ammattitaitoinen, kokenut ja lämmin valmentaja. Hänen seurassaan on helppo tuntea olonsa turvalliseksi. Uskon, että melkein kaikille tekisi hyvää pysähtyä, harjoitella rentoutumista, pohtia omaa suorittamista ja jakaa sitä tuskaa mitä on olla ihminen meidän yhteiskunnassa. Lempeyttä itseään kohtaan on vaan pakko harjoitella, harvoille se tulee itsestään. Suosittelen!”

Tuntui että ymmärrät ja näet kokonaisvaltaisesti ne haasteet joiden parissa meistä niin moni tuskailee ja valmennuksessa huomasi että näin todella on ja sun kanssa pystyy käymään läpi, käsittelemään ja kehittelemään työkaluja vaikka mihin ongelmiin.