Meri-Tuuli

merituuli profiilijpg

Hei, olen Meri-Tuuli.

Olen ollut lapsesta saakka kaiken kyseenalaistaja, kysynyt miksi? aina ja kaikkialla. Tällä linjalla jatkan edelleen, koska koen, että yksi tärkeimmistä asioista ihmiselämässä on tutustua itseensä ja siihen, mikä itselle on tärkeää. 

Olen peruskoulutukseltani sosiaalipsykologi, tarkastelen mielen toimintaa usein sen kautta, miten ympäristö (ihmiset ja yhteiskunta) ovat muovanneet ja muovaavat ajatteluamme– esimerkiksi, mistä tulee tunne, että pitäisi tehdä tai olla tiettyjä asioita, tai miksi uskomme, että emme voi tehdä tiettyjä asioita? Olen myös kouluttautunut positiivisen psykologian harjoittajaksi – tieteenalan, joka tutkii hyvää elämää ja suosikkiaihettani, elämän merkityksellisyyttä, josta teen väitöskirjaa tällä hetkellä. 

Olen tehnyt viimeiset kymmenen vuotta työtä valmentajana; ensin tanssimaailmassa ja sitten mielen hyvinvoinnin mentorina yrityksessäni NOWhere – Pään huoltoa.

Missioni on auttaa sinua näkemään mahdollisuutesi elää merkityksellistä elämää, riippumatta tämän hetkisestä tilanteestasi. Rohkaisen sinua kuuntelemaan itseäsi: mitä itse haluat elämältä, mistä innostut, mikä sinulle on tärkeintä? Ohjaan kysymyksin ja harjoituksin sinua kyseenalaistamaan sisäistettyjä normeja ja ajatusmalleja, jotka saavat sinut suorittamaan, uupumaan ja tuntemaan merkityksettömyyttä.

Autan sinua ryhtymään toimeen kohti sisäisesti motivoivaa, oman näköistä ja innostavaa elämää.

Prosessin voi aloittaa tässä ja nyt – alkaa karsia turhaa ja keskittyä olennaiseen ja näin saada selkeyttä elämään nopeasti.

Merkityksellisyydestä ja normipaineista, jotka saattavat olla osana tulevaisuusahdistusta, jota moni kokee, tuli myös väitöskirjani aihe. Suunnittelen parhaillaan interventiota, jolla pyritään lisäämään kokemusta oman elämän merkityksellisyydestä ja vähentämään merkityksettömyyteen liitettyä stressiä, ahdistusta ja masennusta.

Olen rehellinen, idearikas ja hassuttelua rakastava ihminen, joka pyrkii olemaan koskaan tekemättä mitään siksi koska “niin kuuluu tehdä”. Sanoisin, että olen realistinen optimisti – en kiellä ikävien asioiden olemassaoloa elämässä, haluan kohdata vaikeudet ja ilot rehellisesti ja puhua niistä suoraan, ja samalla jumpata mieltä ohjaamaan huomio kohti hyvää ja kiinnostavaa.  

Työskentelen kanssasi tieteen ja ihmisyyden minulle tarjoamin työkaluin, vahvalla intuitiolla ja vertaisena kohdaten.

Minusta sanottua:

Meri-Tuuli on lempeä, vahva, selkeä ja hauska kartturi oman kartan selkeyttämisessä. Kartalla tarkoitan sitä maisemaa missä olet kulkenut ja mitä tietä olet valitsemassa. Se vaatii työtä, valmiutta, rohkeutta, herkkyyttä ja avoimuutta ja Meri-Tuuli pitää hellästi kompassia kädessä näyttäen karikot ja mahdollisuudet.

Sinun seurassa on helppo tuntea olonsa turvalliseksi ja kokea tulleensa nähdyksi. Kaikille tekisi varmaan hyvää pysähtyä, harjoitella rentoutumista, pohtia omaa suorittamista ja jakaa sitä tuskaa mitä on olla ihminen meidän yhteiskunnassa. Lempeyttä omaa itsensä kohti on pakko harjoitella koska harvoille se tulee itsestään.

Kiitos ihan tosi paljon Irtiotosta ja kaikesta sulle Meri-Tuuli! Tämä oli paitsi antoisaa, valaisevaa ja vähän rankkaakin (joillakin tapaamiskerroilla tai kun jotain asioita pohti itsekseen), niin aina myös todella hauskaa. Jotenkin aina nautin suuresti siitä rennosta ja humoristisesta otteesta jolla asioita käytiin läpi. 🙂

Henkilökohtaisissa tapaamisissa pääsi sitten työstämään niitä asioita, missä koki edelleen tarvetta vieläkin syvempään pohdintaan. Meri-Tuuli on erittäin ammattitaitoinen, kokenut ja lämmin valmentaja. Hänen seurassaan on helppo tuntea olonsa turvalliseksi. Uskon, että melkein kaikille tekisi hyvää pysähtyä, harjoitella rentoutumista, pohtia omaa suorittamista ja jakaa sitä tuskaa mitä on olla ihminen meidän yhteiskunnassa. Lempeyttä itseään kohtaan on vaan pakko harjoitella, harvoille se tulee itsestään. Suosittelen!”

Tuntui että ymmärrät ja näet kokonaisvaltaisesti ne haasteet joiden parissa meistä niin moni tuskailee ja valmennuksessa huomasi että näin todella on ja sun kanssa pystyy käymään läpi, käsittelemään ja kehittelemään työkaluja vaikka mihin ongelmiin.