Oletko huomannut, että ongelmasi ja ahdistavat ajatukset toistuvat samankaltaisina kuukaudesta, jopa vuodesta toiseen?

Oletko kyllästynyt päättämään jotain ja sitten toimimaan päinvastoin?

…Ja kuinka onneton olo tulee, kun on vakaasti päättänyt muuttaa jotain ja sitten epäonnistuu. Tuntuu, kun olisi tuomittu jumittamaan samanlaisena, samanlaisissa tilanteissa ikuisesti.

Ahdistuksen aiheet on samoja, ihmissuhteiden kaavat samanlaisia, rahaongelmat samoja, riidat noudattaa samaa kaavaa…

Haluaisitko tämän muuttuvan vihdoin?

Monet ihmiset kiertää samaa kehää koko elämänsä, eikä ymmärrä miksi.

Ratkaisu ei ole kivuton ja helppo, mutta se on nenäsi edessä juuri nyt.

82019358_2481552545501633_8220668843081596928_n

Meidät on opetettu etsimään onnea ja tyytyväisyyttä täydellisistä olosuhteista. Minä uskoin, että kun vaan löytäisin oikean paikan elää, kauniin asunnon, ihanan kumppanin ja loistokkaan työn, olisin onnellinen. Viilasin olosuhteita, pistin elämän jatkuvasti mullin mallin, koska en ollut tyytyväinen. Rauha ei laskeutunut. Ahdistuksenaiheet pysyivät muutoksen alkuhuuman jälkeen samoina kuin ennenkin. Vedin itseni aivan piippuun, kunnes vihdoin havahduin katsomaan peiliin.

Oletko itse koskaan ajatellut, että “Aina mulle käy näin”?

Mä vaan vedän puoleeni epäluotettavia ihmisiä..

Mä vaan en osaa käyttää rahaa…

Mä vaan oon tällänen pelkuri…

Mä vaan oon laiska…

Mua vaan ei oo tarkotettu menestymään…

Mut on ehkä vaan tarkotettu olemaan aina yksin…

Näissä lannistavissa uskomuksissa on muutoksen avain. Vaikka luulet, että tietoinen mieli ohjaa elämääsi – eli se osa, joka analysoi, järkeilee, miettii- asia ei ole näin. Ohjaksissa on alitajuinen mielesi, jonka sisältöä et useinkaan tiedosta. Jotkut väittävät, että jopa 95% ajasta olisit tiedostamattoman ohjauksessa!

Eli: Jos päätät, että vastedes tapailet vain sinua kunnioittavia, luotettavia ihmisiä, mutta ihastutkin tyyppiin, joka ei omaa kumpaakaan näistä piirteistä, tiedostamaton on ohjannut sinut tähän tilanteeseen. Ja vielä tarkemmin uskomukset, joita kannat tiedostamatta niitä.

Minä tapailin lähes ainoastaan ihmisiä, jotka kohtelivat huonosti eivätkä olleet valmiita sitoutumaan, otin vastaan liikaa tekemistä vaikka olin aivan loppu, en huolehtinut kehostani, vaikka vannoin tekeväni niin heti ensi viikosta alkaen, riitelin samalla kaavalla aina ja murehdin päivien tapahtumia öisin kun en uskaltanut päivällä kohdata tunteitani. Ja sitten ihmettelin, kun aina päädyin samaan tilanteeseen, tuntemaan samoja tunteita.

Vasta, kun sain tukea ja apua kaiken sen tiedostamattani, mielessäni pyörivän, kuran kohtaamiseen, aloin muuttua. Mikään ei vapauta mielestäni enempää kuin se, että ei enää tarvitse paeta tai pelätä omia synkimpiäkään ajatuksia. Kun ne kohtaa, niiden vaikutus vähenee. Ja niiden vallassa ei tarvitse enää toimia ja toistaa samaa kaavaa.

Jotkut ihmiset eivät herää tähän koskaan. Muiden peloista ja uskomuksista sisäistämäsi ajatukset itsestäsi ja maailmasta voi ohjata sinua koko elämäsi, etkä huomaa sitä.

Voit valita itse: Haluatko elää, kuten itse toivot vai haluatko toistaa perheesi/sukusi kaavaa?

Kun tulet tietoiseksi uskomuksista, joita olet sisäistänyt, huomaat, että sinulla onkin valinnanvaraa. Uskomusten ohjaama automaattiohjaus alkaa purkaantua, ja voit tehdä aktiivisia valintoja: haluanko tehdä tällä kertaa toisin ja päätyä uudenlaiseen lopputulokseen vai toistanko totuttua käytöstä? Voit myös alkaa uudellenohjelmoida pääsi sisäistä ääniraitaa. Kuinka upeaa olisi, jos se ei olisikaan niin kriittinen ja lyttäävä, tai pessimistinen ja pelkäisi aina pahinta? Ajattele, jos sen sijaan ajatuksesi kannustaisivat sinua!

Mikä voisi olla lopputulos?

 • Uskallat kokeilla uutta, toteuttaa asioita joista olet haaveillut
 • Voit irtautua ihmisistä ja tekemisistä, jotka eivät tue hyvinvointiasi
 • Vahvistat aitoa itseäsi, yhteyttä sisimpääsi. Opettelet ymmärtämään, mitä todella tarvitset, sen sijaan mitä olet oppinut haluamaan tai mitä muut haluavat sinun haluavan.
 • Uskot itseesi ja siihen, että voit onnistua
 • Koet enemmän mielenrauhaa: kun omia ajatuksia ei tarvitse enää paeta ja pelätä, voi olla yksin vaikka hiljaisuudessa ja nauttia siitä
 • Ihmissuhteet syventyy, kun osaat kommunikoida mitä oikeasti tarvitset ja pystyt käsittelemään ristiriitoja ilman syyttelyä ja kaavamaista käyttäytymistä, joka ei johda mihinkään.
 • Saavutat tavoitteesi helpommin, kun ymmärrät, millaiset ajatukset voi yrittää estää sinua ja varaudut niihin.
 • Voit keskittyä tärkeimpään, kun tiedät mitä haluat. Se vapauttaa aikaa ja energiaa.
 • Koet olevasi oman elämäsi ohjaksissa. Voit luottaa itseesi ja siihen, että selviät.

Miten tämä tapahtuu?

Kuten sanottu, piilossa olevat uskomukset ja pelot tulee ottaa esiin. Jotta niitä voisi alkaa tiedostaa, on oltava hereillä, läsnä, jotta kuulee omia ajatuksiaan. On otettava irtiotto vanhasta, jotta voi suuntautua uuteen.

1. Ensimmäinen irtioton askel on ottaa tietoisesti tilaa. Tämä tapahtuu harjoittelemalla läsnäoloa ja tunteiden ja ajatusten havaitsemista.

2. Toinen askel on tiedostaminen: kohtaat uskomuksesi ja mietit, mistä nämä ovat tulleet mukaasi. Erotat ne omista ajatuksistasi ja kokemuksistasi. Alat tiedostaa niiden sisällön ja havaita, kuinka ne vaikuttavat elämääsi monin tavoin.

Seuraavaksi on selvitettävä, mitä itse ajattelen ja haluan, sen sijaan että elän automaattiohjauksella uskomusteni vietävänä. Tietoisen mielen halut ja ajatukset voivat erota syvimmistä, aidoimmista haluistamme ja tarpeistamme. Usein juoksemme huomaamattamme sellaisten asioiden perässä, jolla kuvittelemme paikkaavamme sen, mitä jäimme vaille lapsena.

3. Kolmas askel on selvittää itsellesi, mitä oikein haluan? Mitä tarvitsen, mitä toivon, mistä unelmoin? Mihin haluan elämäni käyttää?

Mitä tapahtuu? Alat vähitellen huomata, kuinka kaavat rikkoutuu, ja olet itse se, joka ohjaa toimintaasi. =Elämä muuttuu.

Kaikissa irtioton vaiheissa käytössäsi on tieteelliseen tutkimustietoon perustuvat työkalut, joiden avulla pohdit elämääsi ja haastat ajatteluasi.

Tässä vaiheessa olisi ehkä aika esittäytyä: Olen Meri-Tuuli Hirvonen. Tarjoan sinulle avuksi ammattitaitoni sekä oman henkilökohtaisen kokemukseni tuomat oivallukset. Olen koulutukseltani sosiaalipsykologi (vtm), tohtorikoulutettava. Olen tehnyt valmennustyötä yli kymmenen vuotta, ensin tanssin parissa ja sittemmin mielen hyvinvoinnin parissa. Uskon, että avain onnelliseen elämään on itsensä rehellinen kohtaaminen ja merkityksellisiin asioihin keskittyminen. Kaikkea ei ole mahdollista tehdä, siksi on kirkastettava kuka on ja mikä on tärkeintä. Olen kouluttautunut myös mielen hyvinvointia tutkivan, positiivisen psykologian, asiantuntijaksi ja siten minulla on takataskussa viimeisin tutkimustieto ja harjoitukset avuksesi kun haluat voida hyvin.

Olen ollut mukana satojen naisten elämänmuutoksissa. Näistä jännittää aina puhua ääneen, mutta harjoittelen 🙂 Ehkä parempi antaa heidän kertoa itse:

Olen melkein vuoden verran käynyt Meri-Tuulin yksilövalmennuksessa. Minulla on ollut hyvin haasteellinen vuosi sekä uuden työpaikan takia että ihmissuhteissa. Sessiot Meri-Tuulin kanssa ovat olleet kun henkireikä, tauko ja uudelleenlataus yhtä aikaa. Olen saanut uusia näkökulmia, inspiraatiota, tsemppausta ja joka session jälkeen on ollut kevyempi olo.

Meri-Tuulilla on vankka tieteellinen pohja ja minun oma ymmärrys/tietämys ihmismielestä ja aivotoiminnasta on valmennuksen kautta kasvanut reilusti. On helpompaa tehdä muutoksia ja työstää itsensä jos ymmärtää miten paljon voidaan oikeasti vaikuttaa omaan mieleemme.

Meri-Tuuli on empaattinen ja lämmin ihminen joka osaa olla täysin läsnä. Olen kokenut olevani kannateltu, täysin turvassa ja että minua on kuunneltu ja otettu tosissaan. Se on äärimmäisen voimauttavaa. On tuntunut siltä että mikään aihe ei ole ollut liian häpeällistä nostaa esiin, iso osaa työskentelyä on ollut normalisoida vaikeat tunteet ja ajatukset. Huumoriakin ollaan käytetty ja itku on ollut hyvin sallittua.

Usein meille uskotellaan, että muutos voidaan saavuttaa päättämällä toimia toisin. Että tarvitset vain itsekuria. Ja mikä olo siitä tulee, kun ei pystykään. Jos olet ollut tällaisessa tilanteessa, vika ei ole sinun. Vika oli menetelmässä, jolla muutokseen pyrittiin. Jos haluat, että joku oikeasti muuttuu, sinun on ymmärrettävä, mikä on ajattelumallisi nyt. Ja muutettava sitä. Voit aloittaa nyt. Tarjoan sinulle oikotien, niin että prosessin ei tarvitse kestää vuosia.

Voit jo maaliskuussa olla ihan eri tilanteessa kuin nyt kun päätät ottaa vastuun hyvinvoinnistasi nyt.

 • Voit vapautua ajatuksista ja tilanteesta, jossa olet ollut jumissa.
 • Voit löytää sen, mihin haluat elämässäsi seuraavaksi keskittyä
 • Voit löytää ratkaisun ihmissuhdetilanteeseen
 • Voit ymmärtää, mitä oikeastaan elämältä haluat ja mikä on estänyt sinua saamasta sen

Irtiotto-valmennus kestää kahdeksan viikkoa, ja se sisältää:

 • ⭐️Sinulle räätälöidyn henkilökohtaisen valmennuksen: kolme yksilötapaamista.
 • ⭐️Workshopit pienryhmässä: kolme kahden tunnin workshopia.
 • ⭐️Laajan verkkomateriaalin: jokaviikkoisen äänitteen ja tehtävät sekä lukusuositukset.
 • ⭐️Valmentajan tuen joka päivä: voit laittaa kysymyksiä tai ajatuksia minulle messengerillä joka päivä, vastaan sinulle parin tunnin sisällä. Aina.
 • ⭐️Ryhmän vertaistuen: Facebook-ryhmä ja ryhmätapaamiset (kts.yllä).
 • ⭐️MINÄ 2.0 workbookin, jonka saat valmennuksen lopuksi, ja joka jää sinulle käyttöön.

Muistat ehkä, että pilotoin Irtiotto-valmennuksen viime vuoden tammikuussa? Valmennus testattiin – erittäin onnistuneesti – ja tässä esittelemäni valmennus on sen huippuunsa hiottu versio, jota on paranneltu vielä entisestä palautteen mukaan.

Uudistuneessa Irtiotto-valmennuksessa on enemmän henkilökohtaista tukea, saat yhteensä kolme valmennustapaamista, joko livenä tai etänä, joissa keskitymme sinun tilanteeseesi, teemme suunnitelman, mihin keskityt ja saat tukea sen toteuttamiseksi koko kahden kuukauden ajan. Voit laittaa minulle viestiä milloin vain (öisin tosin nukun mielelläni!). Tapaamiset sovitaan joustavasti päivä/ilta/viikonloppuaikaan, ensimmäisen tapaaminen voi olla vaikka huomenna!

Ryhmätapaamiset järjestetään lauantaisin tammi- ja helmikuussa Helsingin keskustassa. (18.1. Iltapäivällä, 1.2. Iltapäivällä ja 15.2. Iltapäivällä, alustava kellonaika klo 16-18) Tapaamisiin sisältyy kehollisia harjoitteita, kirjoitus- ja mielikuvaharjoituksia sekä keskustelua. Tapaamiset motivoivat tutustumaan verkkomateriaaliin ja vaikka et aina ehtisikään tehdä harjoituksia itsenäisesti, tulemalla tapaamisiin etenet joka tapauksessa. HUOM! Jos nämä ei sovi aikatauluusi, tai asut muualla kuin pk-seudulla, valmennukselle on myös vaihtoehto ilman ryhmätapaamisia, jatka lukemista.

Verkkomateriaali sisältää jokaviikkoisen äänitteen ja harjoituksia. Äänitteessä mennään syvälle viikon teemaan: saat tietoa ja ajatuksen aihetta. Voit kuunnella äänitteitä esim. lenkillä, tämä oli viime vuoden valmennuksen perusteella erittäin toimiva tapa.

Kun haluat tehdä muutoksen ja irtautua vanhoista ajatusmalleista, jotka pitävät sinua jumissa, ja sen sijaan alkaa rohkeasti elämään sellaista elämää, jota olet toivonut itsellesi tämä on sinulle.

Voit myös jatkaa samalla lailla, turhautua samojen ongelmien ja tunteiden vallassa vielä keväälläkin. Sinä valitset.

Mitä valmennus maksaa?

Yhteishinta:

 • Kolmelle henkilökohtaiselle (á 60min.) valmennustapaamiselle (joista 1 livenä ja 2 etänä Skypen, Zoomin tai Whatsapp/Fb-puhelun välityksellä) (ovh. 270€)
 • Kolmelle kahden tunnin ryhmäworkshopille (ovh. 150€)
 • Kahdeksan viikon Irtiotto-verkkomateriaalille (ovh. 109€)
 • MINÄ 2.0 workbookille (ovh. 49€)
 • Ja rajattomalle henkilökohtaiselle tuelleni (tätä on vaikea mitata rahassa!)

on 329€ tai 3 x 119€

,kun ilmoittaudut mukaan nyt tai viimeistään 9.1. Klo 22:00. Tämän jälkeen hinta nousee, jos paikkoja valmennukseen on vielä jäljellä. (Edellinen valmennus meni täyteen kahdessa päivässä.)

Toivon koko sydämestäni, että tulet mukaan. Paikkoja on vain 10.

Pääset mukaan KLIKKAAMALLA TÄSTÄ.

(Jos haluat maksaa osissa, klikkaa TÄSTÄ)

Sinulla on mahdollisuus päästä ainutlaatuiseen Irtiotto-valmennukseen, vaikka et asuisi pääkaupunkiseudulla tai vaikka ryhmätapaamisten päivät ei sopisi aikatauluusi.

IRTIOTTO-ONLINE VALMENNUS SISÄLTÄÄ:

 • Sinulle räätälöidyn henkilökohtaisen valmennuksen: kolme yksilövalmennus-puhelua (á 60 minuuttia) 
 • Irtiotto-verkkovalmennuksen: Kahdeksan viikon ajan jokaviikkoisen äänitteen (noin 45-60 minuuttia) ja tehtävät sekä lukusuositukset.
 • Valmentajan tuen joka päivä: voit laittaa kysymyksiä tai ajatuksia minulle messengerillä joka päivä, vastaan sinulle parin tunnin sisällä. Aina.
 • Ryhmän vertaistuen: Facebook-ryhmä ja keskustelu/kysymysmahdollisuus verkkoalustalla.
 • MINÄ 2.0 workbookin, jonka saat valmennuksen lopuksi, ja joka jää sinulle käyttöön.

IRTIOTTO ONLINE -valmennus maksaa 249€ tai 3 x 85€ kun ilmoittaudut mukaan viimeistään 9.1. klo 22.00. 

Pääset mukaan IRTIOTTO ONLINE VALMENNUKSEEN tästä.

Ja osamaksumahdollisuus löytyy TÄSTÄ.

Sivulla pääset pääset syöttämään maksutietosi. Saat ilmoittautumisesta vahvistuksen automaattisesti. Laitan sinulle tervetuloa-viestin muutaman tunnin kuluessa.

Ensimmäinen valmennusmateriaali aukeaa 18.1, mutta ennakkomateriaaleihin voit tutustua 11.1. alkaen.

Ps. Jos sinulla on kysyttävää, laita meiliä: merituuli@nowhere.fi.

Pps. Irtiotto pohjautuu psykologian, sosiaalipsykologian ja positiivisen psykologian tieteenaloihin ja on toteutettu käytännönläheisesti – mitään ennakkovaatimuksia valmennuksen käymiselle ei siis ole. Huomaa kuitenkin, että jos kärsit akuutista mielenterveyden häiriöistä tai olet keskellä akuuttia kriisiä, kannattaa mieluummin kääntyä esimerkiksi Mielenterveysseuran puoleen 

Palautteita Irtiotto-valmennuksesta:

Olen kärsinyt jo pitkään ahdistuksesta, joka vaikuttaa kaikkeen tekemiseeni. Valmennus auttoi minua löytämään ahdistuksen takaa syitä, mikä taas auttaa ymmärtämään paremmin toimintaani ja toivottavasti muuttamaan toimintaani ja ajattelumallejani.

Tuntuu, että joka viikko sain jonkun ahaa-elämyksen.  Olin aivan lukossa henkisesti ennen valmennuksen alkua. Olin lukenut pari opusta aiemmin, mutta ne olivat lähinnä lisänneet ahdistusta, koska minusta tuntui, etten voi koskaan päästä irti ”hulluuksistani”. Olin alkanut ymmärtää, mikä kaikki minussa on vikana, mutta minulla ei ollut mitään keinoja päästä niistä eroon. Valmennus toi minulle uskoa itseeni ja siihen, että prosessi on mahdollinen. Nyt siis tuntuu siltä, että voin ryhtyä kehittämään itseäni ja minä en ole tuomittu ikiajoiksi toistamaan samoja ongelmia.

Ilman valmennusta en olisi varmasti lähtenyt tavoittelemaan juuri minulle mielekkäitä asioita vaan jumittaisin edelleen peloissani. Valmennuksen myötä kasvoi rohkeuden lisäksi itsetuntemus ja itsemyötätunto. Voin suosittella valmennusta ihan kaikkiin elämäntilanteisiin tuomaan selkeyttä, konkreettisia työkaluja mielelle sekä tyyneyttä ratkaisutilanteisiin. Luotan Meri-Tuulin ammattitaitoon 100 %

Sain selkeyttä elämääni, tunteisiini, mitä haluan, työn vaihtamiseen apukeinoja..

Sain työkaluja stressin käsittelyyn, pääasioiden avaamiseen ja itseni rehellisempään kohtaamiseen.

Valmennuksen kaari oli loistava ja tuntui että oma sisäinen muutos tapahtui aika paljon sen mukaan: aloitus aktiivisella pysähtymisellä ja jatko syvemmällä pohdiskelulla samalla kun on työstänyt ihan käytännön asioita ja toimintamalleja.

Valmennus ainakin auttoi eväitä käsitellä voimakkaita avuttomuuden tunteita, jotka usein aktivoituu turhaan aikaisempien kokemusten vuoksi. Sain myös apua epäonnistumisen tunteen käsittelyyn.

Valmennuksen avulla olen myös löytänyt jonkunlaisen suunnan ja ainakin saanut uskoa siihen, että omaa elämää voi hallita jos vaan ymmärtää miten. Valmennuksen kautta olen onnistunut kehittämään etäisyyttä minun ajatuksiin ja tutkia niitä kriittisesti hellällä tavalla. Hallitsen ahdistukseni paremmin. Osaan paremmin pysähtyä ja itse rauhoittaa itseäni. Kiitos valmennuksen olen itselleni parempi ystävä.

Aloin kyseenalaistamaan enemmän mielessä usein toistuvia keloja (epäonnistuminen) ja purkamaan niitä osiin.

Yksi iso oivallus oli miten paljon kuka olen on linkitetty minun arvoihin.  Wow, kiitos siitä. Se selittää niin monta asiaa. Itsensä priorisoiminen ja harjoitukset jotka tuo esiin omat toiveet, haaveet ja rajat olivat hyvin tärkeitä. Olen kauan tuntenut että en kuule oma sisäistä ääntäni vaikka intuitioni on varmaan aina ollut läsnä. Olen kokenut hyödylliseksi pohtimaan vahvuuksiani ja heikkouksiani ja miten ne linkittyy toisiinsa. Niiden avulla olen pohtinut identiteettiäni ja mistä se rakentuu ja mitkä kipukohdat löytyy jotka olisi vielä hyvää työstää.

Tunnelukkojen käsittelyyn sain apua. Sain myös perspektiiviä asioihin tai oikeastaan ottamaan perspektiiviä asioihin.

Tällä hetkellä ainakin luulen osaavani toimia paremmin tilanteessa jossa olotilani on selittämättömän kurja/ahdistunut ja elämänhallinnasta ei tietoakaan. Valmennuksessa sain koottua itselleni listan asioista mitä sillä hetkellä voisin miettiä ja tehdä, jotta  helpottaisi. Ja tämä on siis juurikin asia jota valmennuksesta lähdin hakemaan.

Vahvuuksien merkityksen ymmärrys oli parasta. Tajusin että niillä nimenomaan olisi suuri merkitys mun hyvinvointini kannalta ja se että en tähänastisessa elämässäni ole keskittynyt niin selittää aika paljon juttuja jotka menneet niin kuin ovat menneet.

Itsetuntemus sai tietyt ”raamit” tai nimet, joiden kautta näkee omia heikkouksia, joita voi muuttaa.

Tuntui että ymmärrät ja näet kokonaisvaltaisesti ne haasteet joiden parissa meistä niin moni tuskailee ja valmennuksessa huomasi että näin todella on ja sun kanssa pystyy käymään läpi, käsittelemään ja kehittelemään työkaluja vaikka mihin ongelmiin.

Kiitos ihan tosi paljon Irtiotosta ja kaikesta sulle Meri-Tuuli! Tämä oli paitsi antoisaa, valaisevaa ja vähän rankkaakin (joillakin tapaamiskerroilla tai kun jotain asioita pohti itsekseen), niin aina myös todella hauskaa. Jotenkin aina nautin suuresti siitä rennosta ja humoristisesta otteesta jolla asioita käytiin läpi. 🙂

Sinun seurassa on helppo tuntea olonsa turvalliseksi ja kokea tulleensa nähdyksi. Kaikille tekisi varmaan hyvää pysähtyä, harjoitella rentoutumista, pohtia omaa suorittamista ja jakaa sitä tuskaa mitä on olla ihminen meidän yhteiskunnassa. Lempeyttä omaa itsensä kohti on pakko harjoitella koska harvoille se tulee itsestään.

no matter where you go, there you are..png