Blogi

Tämä ajanhallintakeino pesee kaikki entiset.

  “I love how being an adult is just saying: But after this week things will slow down a bit again to yourself until you die.” Tunnistatko tyypin, joka päivän tai viikon tai kuukauden päätteeksi huokaisee: Olipa hullu päivä/viikko/kuukausi/kevät, mutta onneksi kohta helpottaa? Vai oletko sä se tyyppi?  Jos sulla on viime aikoina ollut: jatkuva … Jatka lukemista Tämä ajanhallintakeino pesee kaikki entiset.

Miten olla onnellinen?

Entä jos kaikki on hyvin, mutta ei tunnu hyvältä? Kun ihmisiltä kysytään, mitä he haluavat elämältä, tai mikä on tärkeintä elämässä, useimmat vastaavat: onnellisuus. Tämä on monin tavoin ongelmallista. Ensinnäkin, tutkimukset osoittavat, että onnellisuuteen keskittyminen tekee meistä vain onnettomampia. Kun pyrimme jatkuvasti lisäämään onnellisuuttamme, keskitymme siihen, mitä meillä ei vielä ole, sen sijaan, että huomaisimme, … Jatka lukemista Miten olla onnellinen?

Mitä tekisit, jos saisit 100 miljoonaa?

(Blogikirjoitukseni on ilmestynyt 28.6. Satu Pihlajan blogissa.) Mitä tekisit, jos saisit 100 miljoonaa? Entä mitä tekisit, jos olisit aivan varma, että kaikki rakastaisivat sinua, teet mitä tahansa? Laita silmät kiinni ja anna mielikuvien päästä valloilleen: millaisissa paikoissa olisit, mitä tekisit, kenen kanssa? Miltä sinusta tuntuisi? Unelmointi on pitänyt ihmisiä hengissä äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa. Synnymme kaikkivoipaisina … Jatka lukemista Mitä tekisit, jos saisit 100 miljoonaa?

Ei ole sun vika, että olet väsynyt.

Luitko Hesarin jutun naisten mielenterveyssyistä johtuvista sairauspoissaoloista?  Jutussa oli monta hyvää pointtia, kuten se, että monella elämänalueella painavat korkeat vaatimukset aiheuttavat uupumusta ja niihin tulisi puuttua. Jutusta puuttui kuitenkin yksi tärkeä näkökulma. Se, mistä taipumus paineisiin/ tekemiseen kunnes uupuu/ ahdistukseen/  siihen, ettei uskalla ottaa riskejä, tulee. Siitä, mitä pidetään ihmisjoukon yhteisesti jaettuina “sääntöinä” eli normeina … Jatka lukemista Ei ole sun vika, että olet väsynyt.

Do what makes your soul happy.

Tänään mietelause-analyysin kohteeksi pääsee lausahdus: Do what makes your soul happy. Yhtälailla se voisi olla: Do more what makes you happy. Käsi ylös, kuinka moni uupunut, stressaantunut, kiireinen, vuoden lopun tukka putkella-deadlineja vastaan taisteleva OSAA EROTELLA, MIKÄ TEKEE SIELUN ONNELLISEKSI? Kuulostelee sieluaan, ja saa heti vastauksen, kääntää kelkkansa ja alkaa tehdä sitä? Happy end. Valmis! … Jatka lukemista Do what makes your soul happy.

Mitä tehdä kun vituttaa?

Mitä tehdä kun vituttaa? Sataa, kylmä, nuutunut olo, levoton, stressaantunut, väsyttää, epämääräinen ärsytys. Joo kyllä tiedetään: d-vitamiinia, kirkasvalolamppu, urheilu, vihanneksia, unta, iloista seuraa, läheisyyttä, kiitollisuutta pienistä asioista. Entä jos tuntuu, että haluaisi mennä lattialle makaamaan ja kiukutella ihan mistä tahansa. Kaikesta. Auttaako, jos joku sanoo, että älähän nyt viitsi, sullahan on kaikki ihan hyvin ja … Jatka lukemista Mitä tehdä kun vituttaa?

Kuinka saada motivaatiota?

Kuinka saada motivaatiota? On heittämällä yleisin kysymys, mitä multa on kysytty ikinä opettajana ja valmentajana. Unohda motivaatio. Sen sijaan kehitä tapoja. Jos sä odotat motivaatiota, niin voi hyvinkin olla, että sitä ei vaan koskaan tule. Usein ajatellaan, että mitään ei kannata eikä voi tehdä motivaatiota odotellessa, varsinkaan, jos kyseessä on luova työ. Tämän myytin ovat … Jatka lukemista Kuinka saada motivaatiota?

Peloista eroon?

Miten pelon voi voittaa? Mä en ole noussut hevosen selkään kahteenkymmeneen vuoteen. Eilen nousin. Olin kyllästynyt lykkäämään asiaa, joten vaan menin ja tein sen. Pelotti, mutta ei yhtään niin paljon, kuin olin kuvitellut. Ehkä yhden kymmenesosan siitä, mitä olin kuvitellut. Tämä todistaa mun mielestä jälleen sen, että ajatuksemme eivät ole absoluuttinen totuus, ne on vain … Jatka lukemista Peloista eroon?

Stressaako?

Stressaako? Et ole ainoa. Suurin mun havaitsema syy siihen, miksi valmennuksissa olevat tyypit eivät pääse tavoitteisiinsa on stressi, joka aiheutuu siitä, että ei ehdi tehdä kaikkia asioita, joita pitäisi/haluaisi. Aina on kiire. En ole näkemykseni kanssa yksin. Nimittäin muassa Harvardin ja Yalen yliopistot pitävät stressiä syypäänä 90-95 prosenttiin KAIKISTA SAIRAUKSISTA.. Moni huippulääkäri ja maailmankuulu tutkimuslaitos … Jatka lukemista Stressaako?